Locatie:
Nijverdal
Email :
henkjan@waandersautoschadenijverdal.nl
Bel ons:
0548-62 6666 of 06-5733 3761

Schadeherstel

Schademelding

Voor een indicatie van de te verwachten reparatiekosten is het noodzakelijk om de schade nauwkeurig vast te stellen.

Wordt de schade opgegeven aan een verzekeringsmaatschappij? Dan maken wij  een schaderapport en een schadecalculatie. Een schade-expert van de verzekeringsmaatschappij beoordeelt het rapport en de calculatie. Niet altijd hoeft de expert daarvoor ter plaatse aanwezig te zijn. U beslist zelf waar u uw auto laat repareren. Belangrijk daarbij is, dat u goed uw verzekeringsvoorwaarden doorleest. Sommige polissen hebben een hoog eigen risico. Pas na uw akkoord wordt tot reparatie overgegaan.

Wij kunnen het hele regelwerk met de verzekeringsmaatschappij voor u verzorgen. Bij verzekeringswerk krijgt u gratis een leenauto ter beschikking – u betaalt alleen de verbruikte brandstof. U krijgt de auto mee met een volle tank – u levert ‘m weer met een volle tank in. Daarna staat uw auto er weer keurig bij!

Demontage, uitdeuken en richten

Het herstel van de schade begint met het demonteren van de beschadigde onderdelen. Wat onherstelbaar is moet vervangen worden. De hiervoor benodigde onderdelen worden besteld. Naast het vervangen van onderdelen omvat het herstel ook het eventueel plaatwerken of uitdeuken van plaatdelen. Ook delen van kunststof, zoals bijvoorbeeld bumpers, kunnen worden hersteld en hoeven niet altijd te worden vervangen. Het is zelfs mogelijk om plaatdelen uit te deuken zonder dat deze daarna gespoten hoeven te worden: het zogenaamde uitdeuken zonder spuiten.

Indien noodzakelijk wordt het voertuig op de richtbank gericht.

Voorbewerken en spuiten

Voordat de auto naar de spuiterij gaat worden de delen die niet worden gespoten afgeplakt. Vervolgens worden de vervangen of beschadigde onderdelen voorbewerkt en gespoten met een grondlaag.

Het computergestuurde verfmengsysteem zorgt ervoor dat we exact de juiste kleur voor de te spuiten onderdelen gebruiken.  In de spuitcabine worden de onderdelen van een nieuwe laklaag voorzien. Waanders Autoschadeherstel maakt gebruik van watergedragen lakken. Die zijn minder schadelijk voor het milieu.

Spotrepair

Spotrepair is een alternatieve manier van schadeherstel. Hierbij wordt slechts een klein deel van de auto gespoten, in plaats van meteen hele carosseriedelen. Dit is vaak een stuk voordeliger. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres!

Waanders Autoschadeherstel

Nijverheidsweg 9
7442 CH Nijverdal

Telefoon: 0548-62 6666 of 06-57 333 761

E-mail: henkjan@waandersautoschadenijverdal.nl

of ga naar onze contactpagina.